MANDICA

MANDICA

• Kışlık buğday
• Dane: Kırmız sert ekmeklik buğday
• Vejetasyon süresi: Orta geç
• Bitki boyu: 90-100cm
• Adaptasyon kabiliyeti: Mükemmel
• 1000 dane ağırlığı: 40 – 45 g
• Hektolitre ağırlığı: 78 – 82 kg
• Optimum ekim koşulları: 10 Ekim – 15
Kasım
• Protein içeriği: % 12,8 – 16,1
• Gluten: % 30 – 42
• Kışlık bir çeşit olup soğuğa dayanımı
çok iyidir.

Categories: ,

Description

• Kışlık buğday
• Dane: Kırmız sert ekmeklik buğday
• Vejetasyon süresi: Orta geç
• Bitki boyu: 90-100cm
• Adaptasyon kabiliyeti: Mükemmel
• 1000 dane ağırlığı: 40 – 45 g
• Hektolitre ağırlığı: 78 – 82 kg
• Optimum ekim koşulları: 10 Ekim – 15
Kasım
• Protein içeriği: % 12,8 – 16,1
• Gluten: % 30 – 42
• Kışlık bir çeşit olup soğuğa dayanımı
çok iyidir.
• Sulu tarım alanları için önerilir.
• Özellikle sulu alanlarda çok yüksek verim
sağlar.
• Yatmaya karşı dayanımı çok iyidir.
• Hastalıklara dayanımı iyidir.
• Yüksek verimli bir çeşittir